Tajniki polskiego chleba - rozmowa ze specjalistą

W modlitwie prosimy o nasz chleb powszedni. Nie precyzujemy czy ma to być chleb ciemny, biały, żytni, czy pszenny. Chociaż tak różnorodny od wieków jest podstawą naszego pożywienia. Tymczasem spożycie pieczywa spada. To efekt zmiany zwyczajów, a może pogorszenia się jakości naszego chleba powszedniego?
Jaki chleb jest naprawdę zdrowy? Z jakiej mąki uda nam się na pewno pizza i ciasto drożdżowe?

Zapraszamy do lektury wywiadu z dr Szymonem Dziubą z Wydziału Inzżnieryjno-Ekonomicznego w Kwartalniku Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu PORTAL nr 9, str.68 lub pdf.
zamknij
Nasza strona korzysta z plików cookies. Zachowamy na Twoim komputerze plik cookie, który umożliwi zbieranie podstawowych informacji o Twojej wizycie.
Przeczytaj jak wyłączyć pliki cookiesRozumiem